Hoppa till innehåll
Sage Barista Touch vs Barista Express: Vad är skillnaden? - Barista och Espresso

Sage Barista Touch vs Barista Express: Vad är skillnaden?

Sage erbjuder två espressomaskiner - Barista Touch och Barista Express - som ser likadana ut men som faktiskt är ganska olika. Här är de viktigaste skillnaderna mellan dem:

Barista Touch är en helautomatisk espressomaskin, medan Barista Express drivs för hand. Detta innebär att Barista Touch har fler handsfree-funktioner, medan Barista Express kräver mer manuell blandning av användaren.

Svar: Båda maskinerna har en inbyggd kaffekvarn för att grovt mala bönor innan de mals till kaffe, men Barista Touch erbjuder fler malningsalternativ.
Barista Touch har en värmeteknik i form av ett termoblock, som snabbt värmer upp vatten, medan Barista Express har en värmeteknik i form av en termocoil, som tar lite längre tid.
Display: Barista Touch har en pekskärm med många anpassningsmöjligheter, medan Barista Express inte har det och istället använder sig av enklare knappar för att styra maskinen.
Användarvänlighet: Barista Touch är enklare att använda med sin pekskärm och automatiska funktioner, medan Barista Express kan verka mer komplicerad för den erfarna kaffeentusiasten.

Vilken tror du skulle passa dig bäst? Barista Touch kan vara det bästa alternativet om du precis har börjat och vill ha en enkel och okomplicerad mask. Om du däremot föredrar en maskin med mer manuell blandning och kontroll kan Barista Express passa bättre. Du får en fantastisk kaffemaskin om du väljer en espressomaskin.

Om du vill lära dig mer om skillnaderna på djupet kan du läsa vidare.
Sages Barista Touch är en kaffemaskin som är utformad för att ge sin användare den bästa möjliga koppen kaffe hemma genom att ha funktioner som efterliknar dem som finns i en espressomaskin. Barista Touch har en lättanvänd pekskärm, förprogrammerade kaffebryggningar och en automatisk mjölkskumningsfunktion där du kan välja önskad temperatur och mängd skum. Kaffebryggaren i Barista Touch är inbyggd och det tar bara tre sekunder att värma upp den. Den här maskinen kombinerar de bästa egenskaperna hos helautomatiska espressomaskiner och manuella maskiner, vilket ger dig större kontroll över bryggningsprocessen. Barista Touch sticker ut från mängden tack vare sin pekskärm, där du kan justera bryggtemperaturen, bryggtiden, mjölktemperaturen och skumnivån samt spara upp till sex användardefinierade kaffeblandningar.

Du kan göra en lika god kopp kaffe med Barista Express som med de kraftfullare modellerna från Sage, vilket gör den till den idealiska espressomaskinen för att lära sig grunderna i espressobryggning. Barista Express är en av de enklaste maskinerna att använda eftersom den enbart fokuserar på de mest avgörande aspekterna av espressobryggning. Barista Express har en inbyggd kaffekvarn, två programmerbara knappar för enkel och dubbel espresso, en varmvattendispenser för te och americano och en manuell mjölkskumare. Allt du behöver för den bästa koppen kaffe.

Nu ska vi titta på alla de sätt på vilka de två maskerna skiljer sig åt. Kännetecken för kaffemaskinen, inkluderar märke, modell, värme-/kylmekanism, skärmstorlek och användarvänlighet.

Det finns två huvudtyper av espressomaskiner: den helautomatiska Barista Touch och den helmanuella Barista Express. Detta innebär att Barista Touch har mer automatiska funktioner för att anpassa din espresso, medan Barista Express kräver mer manuell blandning från din sida.

Svar: Båda maskinerna har en inbyggd kaffekvarn för att mala specialbönor före malning och rostning. Båda modellerna har samma tjocklek på kvarn, men Barista Express ger dig ett större utbud av malningsgrader att välja mellan (18 stycken) än vad Barista Touch gör (30 stycken). Detta innebär att kvarn på Barista Touch är mer finjusterad, men de ytterligare alternativen på Barista Express kan verka mer hanterbara för en erfaren kaffekonnässör.

Värmesystemen i Barista Touch och Barista Express är ett termoblock respektive en termocoil. När det gäller uppvärmning av vatten är termoblocket snabbare, men thermocoil håller en jämnare temperatur under längre tid. Om du har för avsikt att dra ihop många takbjälkar är detta något att tänka på.

Barista Touch har en LCD-display med pekskärm med ett rullhjul och mindre knappar, medan Barista Express har fyra knappar och en timer med pekutlösare. Vissa föredrar den analoga tryckmätaren som följer med Barista Express, medan andra uppskattar den digitala displayen på Barista Touch, som ger en bättre överblick över bryggningsprocessen.

Användarvänlighet: Båda maskinerna är enkla att använda, men Barista Touch har fler automatiserade funktioner som gör att bryggningen känns ännu mindre komplicerad. Barista Express kräver mer manuell inblandning, men det kan vara en bra maskin för dem som lär sig grunderna i espressobryggning.

Sammantaget är Barista Touch en espressomaskin för dem som vill ha många automatiska funktioner och en lättnavigerad pekskärm.
Äldre inlägg
Nyare inlägg

Kundvagn

Din varukorg är för tillfället tom

Shoppa nu