Hoppa till innehåll

Om Barista och Espresso

Om oss

Barista och Espresso är en hållbarhetsorienterad onlinebutik inom kaffe, espressomaskiner och tillbehör i Sverige som grundades 2021. Vi fraktar våra produkter över hela Sverige. Vår vision och mål är att erbjuda en klimatsmart alternativ. Tidigare fanns endast två valmöjligheter vid köp av en espressomaskin, antingen ny eller begagnad. Genom att ge samma garantier och förutsättningar som en ny kan vi återanvända befintliga resurser och därmed bidra till en hållbarare konsumtion utan att förlora på kvaliteten och prestandan. 

Vår vision

Vi strävar ständigt för att nå våra mål och vision och de tre 3 huvud principerna är:

Image block

Vi strävar alltid efter en klimatsmartare lösning.

Kund i fokus

Vi prioriterar alltid efter kundens behov.

Kvalitet

Vi säkerställer att alla våra produkter har högsta prestanda och kvalitet.

Perfekt mellanting

Ett miljövänligare alternativ med lika hög kvalitet och prestanda som en ny med 12 månaders garanti. Inga oförutsägbara risker som tillkommer när man handlar en begagnad. Alltså en perfekt mellanting!

Learn more

Varför ska man handla en rekonditionerad över en ny?

Anledningar:

∙ Samma köpupplevelse som en ny

∙ Du hjälper miljön genom att konsumera hållbart

∙ Du får 12 månaders garanti och 14 dagars ångerrätt

∙ Billigare för din plånbok

Hur iden kom fram

Under covid-19 pandemin när alla skolor och kontor stängdes, väcktes ett större intresse att kunna brygga espresso hemma. Efter en djupdykning på nätet efter en espressomaskin, kom vi snabbt fram till att Sage espressomaskiner är bäst i sin prisklass och är även nybörjarvänlig för oss som är ny inom espressobryggning. Dock insåg vi att priset för en ny Sage espressomaskin var alldeles för hög för vår budget och därmed var begagnade vår andra bästa alternativ. Med begagnade kommer dock flertal risker som bland annat;

∙ Ingen garanti

∙ Högre slitage

∙ Funktionsmässiga defekts

∙ Andra oförutsägbara risker

Vi ville hitta en lösning där vi kan eliminera riskfaktorn med att handla begagnade samtidigt kunna erbjuda en miljövänligare alternativ utan att förlora på kvaliteten och prestandan på espressomaskinen.

Vad skiljer oss från andra?

Barista och Espresso är en unik onlinebutik med en affärside som har en vision att bidra till en hållbarare konsumption.

Barista och Espresso

Billstavägen 74, Järna
15395 Sverige
Tel: (+46) 08-420 026 55
info@barista-espresso.se

Vardagar, 09:00-15:30
Helger, 10:00-14:30