Hoppa till innehåll
Rocket espressomaskin modell jämförelse - Barista och Espresso

Rocket espressomaskin modell jämförelse

Vi har fått fler frågor kring skillnaderna mellan de olika Rocket espressomaskinmodellerna. Detta är en övergripande artikel som ger dig en helhetsbild på de viktiga aspekter som skiljer mellan de olika modellerna och kan hjälpa dig om du är ute efter en ny espressomaskin eller funderar över att uppgradera. 

Rocket Appartamento

En väldigt bra espressomaskin med en värmeväxlare. Den har inte PID temperaturkontroll och har även inte en isolerad kokare. (en isolerad kokare bidrar till en stabilare bryggtemperatur och är en viktig aspekt för att få fram god espresso). Espressomaskinen har en vibrationspump som inte går att vatten anslutas. En värmeväxlare passar till personer som gillar att göra flera kaffedrycker med mjölk då det går att både brygga espresso och skumma mjölk samtidigt. Något som behöver ta hänsyn till är att espressomaskiner med värmeväxlare har du mindre kontroll över brygg temperaturen och därmed finns tekniker som exempelvis spola igenom het vatten från bryggruppen för att bibehålla stabilare temperatur.

Cronometro V Mozzafiato och Giotto

Är en värmexlare som Rocket Appartamento men har PID temperaturkontroll och har isolerade kokare. Cronometro V har även skenor gjord av metall vid koppbrickan till skillnad från Appartamento som har skenor i plast. Espressomaskinen har en vibrationspump och därmed inte kan direkt kopplas till en vattenkälla. Termen Mozzafiato och Giotto är endast en design skillnad och är identiska espressomaskiner internt.

Rocket Cronometro R Mozzafiatio och Giotto

Är en värmeväxlare, isolerade kokare samt med PID temperaturkontroll. Skillnaden mellan Cronometro V och R är att Cronometro R har en rotationspump. Fördelen med en rotationspump är att den har en längre livslängd, tystare och går att direktanslutas till vatten.

Rocket R Cinquantotto

R Cinquantotto har dubbal kokare. Alltså har du en ångkokare och bryggkokare separat till skillnad av de andra modellerna som endast har en kokare för båda. Fördelen med dubbla kokare är att du har mer kontroll över din bryggning. Dubbla kokare kan ge en stor fördel när du byter bönor ofta och därmed kunna finjustera bryggtemperaturen med hjälp av PID kontroll samtidigt inte påverka ångkvaliteten för mjölkskumningen. Detta gör R Cinquantotto en väldigt snabb och effektiv espressomaskin. Något som kan vara en nackdel är att eftersom espressomaskin har dubbla kokare kan hushållselen inte orka att ge full effekt till båda kokare samtidigt och om du brygger många koppar på engång kan maskinen behöva återhämta sig för att komma upp igen i rätt brygg och ångtemperatur. Espressomaskinen har en tyst rotationspump och har flera funktioner i sin touch skärm och kan anslutas till en vattenkälla.

Rocket R60V

R60V är ännu en espressomaskin med dubbla kokare. Den största skillnaden mellan R Cinquantotto och R60V är att R60V har trycksprofilering. Det innebär att du har full kontroll över brygg trycket under bryggningen och därmed kan få fram toner av kaffet som vanligtvis inte kunde få fram med en espressomaskin utan möjligheten av trycks profilering.
Äldre inlägg
Nyare inlägg

Kundvagn

Din varukorg är för tillfället tom

Shoppa nu