Hoppa till innehåll
5 Viktiga frågor innan du väljer en espressomaskin - Barista och Espresso

5 Viktiga frågor innan du väljer en espressomaskin

Denna artikel ger din en kort förståelse på vilka frågor som är viktigt att ställa inför ett val.

5 viktiga frågor

  1. Hur stor är din budget för en espressomaskin och kaffekvarn? Vi rekommenderar att du läggar undan ca. 40% av din budget till en kaffekvarn. Vi förklarar varför lite senare i artikeln!
  2. Vilka typer av kaffedrycker föredrar du? Stor latte? En klassisk italiensk Cappuccino? Ren espresso eller Americano? Utifrån vad dina drycks preferenser är kan vi enklare förstå vilken typ av espressomaskin som passar dig. En manuellbryggare, en värmeväxlare eller en dubbelkokare.
  3. Hur många kaffedrycker hade du tänkt brygga efter varandra? Denna fråga är relevant för att förstå hur stor kapacitet espressomaskinen behöver vara.
  4. Har du mätt hur mycket plats du har för din espressomaskin och kvarn? Funderar du på att direktansluta espressomaskinen i framtiden?
  5. Har du någon favoritcafé? Alla caféer och restauranger har olika val av kaffe och kvarn. Därför kan det vara bra att kolla med dem vad dem använder för kaffe och kvarn typ för att kunna återskapa smakerna hemma.

Budget

Först och främst behöver du veta hur mycket du hade tänkt budgetera för ditt nya hemma café. Många gör misstaget att lägga nästan hela sin budget åt att köpa en espressomaskin men glömmer att kaffekvarnen är minst lika viktigt. Vi förstår att alla älskar dem fantastiskt byggda espressomaskiner med dubbelkokare som också kan ses som ett handgjort konstverk i köket. Dock vi vill att du ska kunna maximera och få ut det bästa ur din budget för att kunna få de godaste kaffedryckerna hemma. Att köpa den dyraste espressomaskinen behöver nödvändigtvis inte innebära att du får den godaste kaffet. Snarare en setup där kaffekvarnen kan producera den precision av mald kaffe som espressomaskinen behöver är minst lika viktigt! Även val av kaffebönor spelar en stor roll! Därför rekommenderar vi att du lägger undan mellan 30 och 40% av din budget till en kaffekvarn.

Val av kaffedryck

Vår regel är att vi inte vill sälja något som inte vi skulle köpa. Alla våra espressomaskiner och kvarnar är fantastiska och kan producera extremt goda kaffedrycker. Beroende på vad dina kaffepreferenser är kommer inte alla modeller att passa just dig. Om du gillar större kaffedrycker med mjölk som till exempel caffelatte och brygger flera åt gången så kommer inte alla espressomaskiner kunna vara tillräckligt kapabel för det. Vi vill se till att alla våra kunder får den bästa kaffeupplevelsen hemma. Om du föredrar stora kaffedrycker så som cappuccino, latte drycker behöver du en espressomaskin med en dubbelkokare eller en värmeväxlare om inte du bara behöver brygga en kopp åt gången. Om du gillar att dricka bara espresso eller Americano kan vi rekommendera en espressomaskin med en mindre värmeväxlare eller en manuell bryggare. Läs mer om dem olika varianter av espressomaskiner här.

Mängd

Hur ofta hade du tänkt använda din espressomaskin per dag? Hade du tänkt endast använda espressomaskinen för en morgonkaffe eller flera drycker under hela dagen? Kommer du att ofta bjuda din familj och vänner kaffe och behöver brygga flera åt gången? Alla dessa frågor är viktigt för att veta hur stor kapacitet espressomaskinen behöver vara för dina behöv. För endast några koppar om dagen räcker en mindre värmeväxlare eller en mindre dubbelkokare. Om du skulle önskar brygga flera koppar åt gången för större folkträffar behöver du en större dubbelkokare. Om du till exempel hade tänkt brygga två cappuccinos varje morgon och två caféer latte på eftermiddagen så rekommenderar vi en vanlig värmeväxlare eller dubbelkokare.

Plats

Innan du tänker bestämma vilken espressomaskin som du vill ha glöm inte att mäta hemma hur mycket plats du har! Om du inte har gjort det, gör det på engång! Det viktiga måttet är djupet och höjden som kan vara avgörande. Då höjden på kökets överskåp kommer bestämma vilken espressomaskin du kan köpa. Om inte du hade tänkt direktansluta espressomaskin så kommer du med högst sannolikhet behöva fylla espressomaskinen ovanifrån då den interna vattentanken oftast befinner sig längst bak och kan nås ovanifrån. Om du har tänkt att direktansluta espressomaskinen är det viktigt att välja en espressomaskin så låter dig göra det. Klicka här om du vill se vilka espressomaskiner som vi säljer som har möjlighet till direktanslutning.

Val av kaffekvarn

Den allra viktigaste saken som många glömmer är prioritera kaffekvarnen. Innan du fortsätter läs först detta! Nu när du har läst kort om vad det finns för olika typer av kvarnar du kommer behöva göra lite research. Den vanligaste frågan vi får av kunder är ”Vilken kvarn passar till denna espressomaskin?” Det är inte espressomaskinen som kvarnen behöver matcha med utan dina smakpreferenser! Börja med att kika på vad ditt favoritkafé använder för typ av espressokvarn. Märken på kvarnen är inte lika viktigt som typen av malskivor och storlek. Detta kommer att ge dig en indikation på vad du behöver för kaffekvarn för att kunna återskapa smakerna som du älskar. Smak och preferenser är väldigt personligt och upp till varje individ. Vill du se den mest prisvärda och populäraste kaffekvarnen? Klicka här!

Sammanfattning

Som summering behöver du fundera över dessa fem punkter:

  • Budget
  • Typ av kaffedrycker du föredrar
  • Kvaliteten och mängden kaffe du hade tänkt brygga per dag
  • Plats
  • Val av kaffekvarn
Äldre inlägg
Nyare inlägg