Hoppa till innehåll
Skillnaden mellan Sage Barista Express och Sage Barista Pro: välj rätt espresso maskin för dig - Barista och Espresso

Skillnaden mellan Sage Barista Express och Sage Barista Pro: välj rätt espresso maskin för dig

Är det bättre att ha Sage Barista Express eller Sage Barista Pro för att göra espresso? Båda har sin förtjusning, men det finns skillnader att vara medveten om. Här är vad som verkligen spelar roll:

  • Båda har en inbyggd kvarn, även om Barista Pros kvarn kan justeras till 30 olika grovhetsinställningar och Barista Express kan justeras till 18 inställningar.
  • Barista Pro är mer modern i sitt utseende och har en LCD-skärm, en rullande linje och färre knappar än standardmodellen.
  • Det finns fyra knappar och en klickfunktion på Barista Express.
  • Barista Express använder en 15-bar-pump och ett Thermocoil värmesystem, medan Barista Pro använder en 16-bar-pump och ett Thermoblock värmesystem.

Vad är skillnaden mellan Expressens Thermocoil och Pro:s Thermoblock-system?

Thermoblock och Thermocoil är två typer av värmesystem som finns i kaffemaskiner. Båda dessa system håller vattnet vid samma temperatur under kokprocessen, men de fungerar på lite olika sätt.

Thermoblock är ett värmesystem som består av ett kubformat värmeelement som värmer upp vattnet innan det passerar genom kaffebryggaren. Den här tekniken värms upp snabbt, ger jämn värme och möjliggör enkla temperaturjusteringar precis innan en byggnad sätts upp. Om du har många gäster eller bara vill ha snabb tillgång till kaffe först på morgonen är en espressomaskin med Thermoblock ett utmärkt val.

Thermoblocket är ett värmesystem som består av ett spiralformat värmeelement som värmer upp vattnet innan det passerar genom kaffebryggarens brygghuvud. Längden på det här systemet är något större än Thermoblock, men värmen som det ger är jämn. Om du vill ha mer tid för att finjustera temperaturen och bryggstyrkan - till exempel för att experimentera med olika kaffeblandningar eller utöva finare kontroll över bryggningen - är en espressomaskin med Thermocoil-utrustning rätt väg att gå.

Sammanfattning


Vad ska du då välja? Barista Express kan vara det bästa alternativet om du letar efter en retro-stilad, användarvänlig kaffemaskin. Men om du vill ha en maskin som ser snygg ut, har större noggrannhet och bättre prestanda är Barista Pro ditt bästa val.

Äldre inlägg
Nyare inlägg

Kundvagn

Din varukorg är för tillfället tom

Shoppa nu