Hoppa till innehåll
Sage Barista Express vs. Barista Pro - Barista och Espresso

Sage Barista Express vs. Barista Pro

Det är en stor sannolikhet att du känner till Sage Barista Express vilket är en av den absolut populäraste modellen av Sage. Denna legendariska espressomaskin är oftast den första espressomaskinen för många just med sin enkla retrodesign, inbyggd kvarn och nybörjarvänligt som lär dig grunderna inom espressobryggning. Espressomaskinen låter dig att använda ej trycksatta bägare det vill säga bägare med enkelvägg vilket är det professionella sättet att brygga espresso i kaféer. 2019 introducerade Sage en ny modell som kallas för Sage Barista Pro. Modellen är väldigt lik förgående modellen Barista Express men har fler funktioner och förbättrade interna komponenter. Det kan vara svårt att se på skillnaderna mellan dem och därmed belyser vi i denna artikel för och nackdelarna och skillnaderna för att hjälpa dig med ditt köp av espressomaskin eller om du är ute efter en uppgradering.

Extern design och dess funktioner

Först och främst grunderna: bägge modeller har en inbyggd kvarn för att få färsk mald kaffe innan bryggning. Kvarnen är likadan för båda modellerna men Barista Pro kan du ställa in kvarnen i 30 olika malningsgrader medan Barista Express erbjuder endast 18 steg vilket innebär att Pro har en mer finare justerbarhet. Pro har även en uppdaterat design med en mer modernare utseende men dimensionerna skiljer inte mycket åt de två modellerna. Båda modellerna har en varmvattenutgång för dig som vill dricka te eller Americano. Dock på Barista Pro är varm vatten utgången placerad precis där espresso kommer ut och därmed behöver du inte flytta på koppen när du vill göra en Americano vilket är en plus för Pro.

Den största skillnaden mellan dem är digital vs analog display. Express har fyra knappar och en tryckmätare. Till skillnad har Pro en LCD display med ett skrollhjul med mindre knappar. Vissa föredrar den analoga tryckmätaren som Express erbjuder men vi anser inte att tryckmätaren är det ultimata sättet att se om du brygger bra eller inte. Snarare genom att se på byggtiden kan man dra slutsatsen om man har malt för grovt eller för fint och därmed ställa in bryggningen bättre. Enligt oss ger den digitala displayen från Pro en bättre översikt och kontroll över bryggningen.

Inre delar och prestanda

Det är kanske utseendet som visar tydligast skillnaderna mellan dem men i självaste verket är de inre komponenterna och dess prestanda som är den största skillnaden och enligt oss skillnaden som avgör vilken du väljer.

Barista Express har en Thermocoil värmesystem. Där vattnet pressas igenom en uppvärmd spole för att uppnå en bryggtemperatur på mellan 90 och 96 grader. Detta tar ca 45 till 60 sekunder från att du startar igång maskinen till att den uppnår sin bryggtemperatur. Barista Pro på andra sidan har en nyare Thermojet värmesystem som får upp sin bryggtemperatur inom 3 sekunder. Detta ger Barista Pro många fördelar som starkare och effektivare mjölkskumning, du behöver inte vänta mellan bryggning utan kan brygga kopp efter kopp snabbt och effektivt. Du slipper vänta när du övergår från bryggning till mjölkskumning till skillnad från Express där du behöver vänta på maskinen att bygga upp sitt ångtryck.

Sammanfattning

Båda maskinerna är en fantastisk maskin som introducerar dig inom espressobryggning. Det är just därför både Pro och Express säljs sida vid sida snarare än en utbytare av Expressen. Vilken maskin du bör köpa beror helt på vad du är ute efter. Om du är ute efter en maskin som är effektiv och snabbt kan brygga din espresso och mjölkdrycker med en modernare utseende är Sage Barista Pro det perfekta alternativet. Om du är ute efter en espressomaskin med en klassisk retrodesign med en analog tryckmätare är Express den perfekta maskinen för dig. Om du redan har haft en Sage Barista Express och känner att du vill uppgradera så är Pro ett bra val.

 

Äldre inlägg
Nyare inlägg

Kundvagn

Din varukorg är för tillfället tom

Shoppa nu