Hoppa till innehåll
Smakguide - Från Gringo Nordic Roasters - Barista och Espresso

Smakguide - Från Gringo Nordic Roasters

Här kommer en smakguide från Gringo Nordic Roasters en av våra favorit kafferosteri. 

"I färskrostat kaffe kan det finnas upp till 1000 aromer. För att guida dig rätt bland alla våra kaffen har vi delat in dem i fyra smakkategorier för att hjälpa dig att hitta dina favoriter." - Gringo Nordic

1. MJUKT OCH RUNT

Välkommen till kaffens mjuka och milda sida. Här hittar du en kaffe som saknar uttalad fruktighet och syra, men som däremot är fylld av söta smaker som choklad, karamell och nötter. Kaffet har en medelfyllighet som passar perfekt att bryggas i en espressomaskin, eller att avnjutas med mjölk. För att få ut det bästa ur kaffet, kommer du att uppleva en mild och behaglig smak som fyller munnen och som kommer att göra din kaffestund ännu mysigare.

Smaktoner: choklad, karamell och nötter.

Rekommenderade bönor: Daily Espresso, Radical Espresso 

2. FRUKTIGT OCH SMAKRIKT

I denna kategori av kaffe så hittar du tydliga fruktaromer med en hög fyllighet. Dessutom har du en uttalad sötma som ger en lång eftersmak. För att få ut det bästa ur kaffet kommer du att uppleva smaker som tropisk frukt, körsbär, jordgubbe, blåbär och vanilj. Dessa smaker kommer att fylla munnen och göra din kaffestund ännu mer minnesvärd.

Smaktoner: tropisk frukt, körsbär, jordgubbe, blåbär, vanilj.

Rekommenderade bönor: Prime Espresso

3. FRISKT OCH ELEGANT

Kaffe i denna kategori är ofta lite lättare i smaken och har en härlig balans mellan bärig sötma och syra. Syran kan variera från mer eller mindre uttalad, beroende på kaffet. När du njuter av detta kaffe så kommer du att uppleva smaker som äpple, citrus, krusbär, kiwi och jasmin. Dessa sammetslena smaker kommer att smälta samman till en ljuvlig upplevelse som du inte kommer att glömma.

Smaktoner: äpple, citrus, krusbär, kiwi och jasmin.

4. KRYDDIGT OCH FYLLIGT 

Om du är ute efter ett kraftfullt kaffe som har en fyllig karaktär, samt en rostad smak, så är detta kategorin för dig. Kryddigheten som du hittar här är en egenskap som framförallt kommer från Sumatra och Indien. När du njuter av detta kaffe så kommer du att uppleva smaker som torkad frukt, mörka bär, mörk choklad, ceder och tobak. Dessa smaker kommer att glödas samman till en kraftfull och aromatisk upplevelse som du kommer att minnas.

Smaktoner: torkad frukt, mörka bär, mörk choklad, ceder och tobak.

Rekommenderade bönor: Radical Espresso, HOBO

Vill du lära dig mer om kaffe? 

Här har vi sammanställt några artiklar som tror kommer att passa dig!

Viktigt att tänka på när man väljer espressobönor

Allt du behöver veta om espressobönor

Äldre inlägg
Nyare inlägg

Kundvagn

Din varukorg är för tillfället tom

Shoppa nu