Hoppa till innehåll

✓ 14 dagars ångerrätt ✓ 12-mån garanti ✓Snabba leveranser ✓ Gratis frakt vid beställningar över SEK 3500 inom Sverige

Precis kontroll över espressobryggning med flow profiling-tekniker - Barista och Espresso

Precis kontroll över espressobryggning med flow profiling-tekniker

Flödesprofilering är en teknik som används vid espressobryggning för att exakt reglera hastigheten på vattnet som bryggs. Detta kan åstadkommas med hjälp av en flödesprofileringsmask, som Profitec Pro 700 eller Rocket R nine one.

En vanlig teknik som används med flödesprofileringsmasker kallas "ramping pre-infusion" och innebär att man börjar med ett lågt vattenflöde och gradvis ökar luftflödet under de första tio till femton sekunderna av extraktionsprocessen. Detta bidrar till att minska sannolikheten för kanalisering (ojimn extraktion), det fenomen som är ansvarigt för den inkonsekventa utvinningen av espressoshots med klara/glatta smaker, genom att kaffesumpet blandas med vatten.

Tekniken att sänka flödeshastigheten när extraktionsprocessen närmar sig sitt slut är en annan vanlig tillämpning av flödesprofileringsmaskiner. Eftersom kaffebönan blir mindre motståndskraftig under extraktionsprocessen ökar vattenflödet naturligt när processen närmar sig sitt slut. Genom att bibehålla en konstant flödeshastighet med hjälp av flödesreglering kan man sikta på en önskad kraftutgång oavsett hur mycket malning som görs. Detta gör att du kan upptäcka nya recept och smaker som du kanske inte hade kunnat prova annars.

Vissa flödesprofileringsmaskiner, bland annat Profitec Pro 700 och Rocket R nine one, använder en paddel eller en vred för att reglera öppningen av en ventil mellan pannan och pannrummet. Detta ger omedelbar kontroll över gruppens rörelsehastighet och möjliggör även en klickbar ikon på framsidan av förpackningen. Med hjälp av flödesprofileringsteknik kan du förbättra kvaliteten och konsistensen på din espressobryggning. Du kan få ännu bättre resultat genom att installera ett uppgraderingssats för flödesprofilering, vilket rekommenderas för Profitec-espressomaskiner med ett E61-grupphuvud.
Äldre inlägg
Nyare inlägg

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras

Stäng (esc)

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Ta del av nyheter, erbjudanden och tävlingar när du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Vi skickar ut spännande och värdefull information om espresso.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Sök

Lagt till i kundvagnen