Hoppa till innehåll
Bästa sättet att använda Rocket R58 Cinquantotto - Barista och Espresso

Bästa sättet att använda Rocket R58 Cinquantotto

Rocket R58 Cinquantotto är en av de mest populära espressomaskinerna på marknaden idag. Det är en avancerad maskin med många funktioner som gör det möjligt för användare att göra en mängd olika typer av espresso, cappuccino och latte. I den här artikeln kommer vi att ta en närmare titt på Rocket R58 Cinquantotto och dess funktioner, samt ge dig en steg-för-steg-guide för att få ut det mesta av din maskin.

Funktioner och specifikationer

Rocket R58 Cinquantotto har många unika funktioner som skiljer den från andra espressomaskiner på marknaden. Här är några av de mest betydelsefulla:

 • Dubbla kokare: Maskinen har två kokare, vilket gör det möjligt för användare att brygga espresso och skumma mjölk samtidigt. Detta sparar tid och gör det möjligt för användare att bjuda på espresso till flera gäster samtidigt.
 • Reglerbar vattentemperatur: Rocket R58 Cinquantotto har en reglerbar vattentemperatur med PID temperaturkontroll, vilket gör det möjligt för användare att justera temperaturen för att få den perfekta espresso. Med sin stilrena touchskärm. 
 • Justerbar tryck: Maskinen har också en justerbar tryckfunktion, vilket gör det möjligt för användare att anpassa trycket för att få den perfekta espresso med OPV regulator. 
 • Automatisk rengörings påminnelse funktion: Rocket R58 Cinquantotto har en automatisk påminnelsefunktion som gör det enkelt för användare att hålla koll på när maskinen behöver rengöras. 
 • Stor vattentank: Maskinen har en stor vattentank på 2,5 liter, vilket gör det möjligt för användare att brygga många koppar espresso utan att behöva fylla på vattentanken.
 • 7 dagars programbar timer: Detta innebär att du kan programmera maskinen att slås på två gånger om dagen vid dina föredragna tider. Du kan ställa in den olika för varje av de sju veckodagarna för att passa din specifika rutin och schema.
 • En shot-timer: När du startar bryggningen kommer touchskärmen visa bryggtiden. 
 • Rotationspump: En unik fördel med R58 är att den har en kommersiell rotationspump. Vilket även betyder att maskinen kan direktanslutas till vatten istället för att använda sin interna vattentank. 

Steg-för-steg-guide för att använda Rocket R58 Cinquantotto

 1. Fyll på vattentanken: Innan du börjar brygga espresso, se till att vattentanken är fylld tillräckligt.
 2. Värma upp maskinen: Låt Rocket R58 Cinquantotto värmas upp ordentligt innan du börjar brygga espresso sådan att hela brygghuvudet och portafiltret blir supervarm. 
 3. Välj din favoritböna: Rekommenderas att handla espressobönor som är rostade inom 2 veckor från rostdatumet för bästa resultatet. Behöver du välja rätt kaffekvarn? Läs denna artikel för att se vår fullständiga kvarnguide. 
 4. Brygg din espresso: För en balanserad espresso sikta på en bryggtid på mellan 25 till 30 sekunder. Har du mörkrostade bönor kan du sänka bryggtemperaturen sådan att du en temperatur mellan 93 och 90 grader. Har du ljusrostade bönor kan du prova höja bryggtemperaturen upp mot 96 grader för att få mindre syrlighet. För mellanrost kan 93 grader passa. 
 5. Skumma mjölk: Om du vill göra en cappuccino eller latte, kan du använda Rocket R58 Cinquantottos inbyggda mjölkskummare för att skapa en perfekt skummad mjölk.
 6. Njut av din espresso: Njut av din perfekt bryggda espresso!

Tips för att få den bästa espresson med Rocket R58 Cinquantotto

Använd högkvalitativa bönor: För att få den bästa espresson, rekommenderar vi att du använder högkvalitativa bönor från lokala rosterier. Vi kan även rekommendera bönor från Järna Rosteri eller från Gringo Nordic. Vår favoritbönor till Rocket R Cinquantotto är Gringo Nordics radical bönor. Sikta på att alltid handla espressobönor med angiven rostdatum. 

Rengör maskinen regelbundet: För att hålla Rocket R58 Cinquantotto i toppskick, rekommenderar vi att du rengör den regelbundet. Se till att använda kvalitetsvatten genom att filtrera med våra BestMax filtreringssytem för att slippa utföra avkalkning. 

Experimentera med inställningarna: Rocket R58 Cinquantotto har många justerbara funktioner, så experimentera för att hitta den perfekta inställningen för din favoritespresso. Genom att prova olika bryggtemperaturer, prova olika bryggtider och olika kaffemängder i portafiltret. 

Saker som kommer att underlätta din espressobryggning

Kaffevåg: Förhållandet mellan bryggtid och volymen espresso är en viktig aspekt för att få en god resultat. Utan det är det väldigt svårt att veta vad du ska ändra på för att få godare resultat. 

Tampermattta, ergonomisk tamper och en knockbox är ett måste för att se till att det inte blir alldeles för grisigt runt espressomaskinen. 

En naken portafilter: det är en uppgradering som ger en snygg utseende där du kan se hur espressot rinner ner i koppen i ett enda flöde och också är en bra sätt att se om bryggningen går bra eller inte. 

Här är en lista på rekommenderade tillbehör till din Rocket R Cinquantotto: 

Mjölkkanna 35 cl - För cappuccino och cortado. 

Mjölkkanna 60 cl - För Cafe Latte och Flat White

Tamper/distributor - Kommer att förbättra din tampningskvalite. 

Doseringstratt 58 mm - Minskar kaffespill och renare runt kaffemaskinen. 

Knockbox - smidigare puck hantering

Tampningstation - Smidigare puck preparation. 

Bottomless portafilter - Viktig uppgradering

Sammanfattning

Rocket R58 Cinquantotto är en av de mest avancerade espressomaskinerna på marknaden idag, med många unika funktioner som gör det möjligt för användare att göra en mängd olika typer av espresso. Följ vår steg-för-steg-guide för att få ut det mesta av din maskin, och experimentera med inställningarna för att hitta den perfekta espresson för dig.

Äldre inlägg
Nyare inlägg

Kundvagn

Din varukorg är för tillfället tom

Shoppa nu