Hoppa till innehåll
Förstå pre-infusion för att ta din espressobryggning till nästa nivå - Barista och Espresso

Förstå pre-infusion för att ta din espressobryggning till nästa nivå

Pre-infusion är processen att försiktigt blötlägga den malda kaffepucken i portafiltern innan man tillämpar det fulla önskade bryggtrycket. Målet är att säkerställa att vatten jämnt tränger igenom brygghuvudet för att säkerställa att hela kaffepucken har samma mängd vatten som flödar genom den när extraktionen börjar. I praktiken fungerar detta väldigt bra. När vi har testat ett espresso shot med pre-infusion jämfört med en espresso shot som dragits utan, lägger vi märke till betydligt färre fall av channeling - det är när vatten hittar en väg med låg resistans och flödar genom den. Denna fördel är lika användbar för nya hemmabaristor som den är för professionella baristor. Om du just har börjat hjälper det att ha något som jämnar ut eventuella inkonsekvenser i distributionen av kaffet i din portafilter. Även när du har spenderat år som barista finns det ingen anledning att inte använda en teknik som hjälper till att säkerställa att du får en konsistent extraktion varje gång.

Du hittar pre-infusion på sin enklaste form i maskiner med den klassiska E61 grupphuvud designen, som vår Profitec Pro 700. Genom att lyfta bryggreglaget delvis öppnas vägen mellan maskinens vattenintag och grupphuvudet - men det viktiga här är att pumpen inte startar. Detta tillåter den passiva linjetrycket av vattnet i vattenslangen att driva vatten från pannan till kaffepucken vid grupphuvudet. Detta linjetryck är betydligt lägre än de 9 bar som pumpen kommer att applicera, jämnt och försiktigt mättar pucken. De flesta baristor kommer att tillämpa pre-infusion i någonstans mellan 2 och 8 sekunder innan de lyfter reglaget helt och startar pumpen.

Den metoden fungerar bara för direktanslutna maskiner. Espressomaskiner med intern färskvattentank, har inte fördelen av linjetryck och färav måste använda olika metoder för att uppnå pre-infusion. Ta till exempel Profitec Pro 400, en av få espressomaskiner med intern vattentänk som har inbyggd pre-infusion. Den använder en speciellt utformad kammare med en piston och fjäder som ansluter som en död-ände till vägen mellan pannan och grupphuvudet. När du startar ditt shot öppnas vägen mellan pannan och grupphuvudet och pumpen startar för att börja driva vatten. En del av det vattnet kommer att ta vägen ner i den döda änden och trycka mot pistongen, vilket bryter av en del av pumpens tryck från kaffepucken. När pre-infusionstiden slutar försluts den döda änden och fullt tryck riktas sedan mot pumpen. Även om metoden här är väldigt annorlunda är slutresultatet samma försiktiga pre-infusion som du skulle få med en direktansluten maskin. 

Manuella flair espressobryggare har fördelen att du har full kontroll över bryggningen, inklusive pre-infusion. Med en sådan bryggare kan du enkelt experimentera med olika tekniker och få precis de resultat du önskar. En rekommenderad manuell flair espressobryggare är Flair 58 och Flair Pro 2, som båda har hög kvalitet och ger fantastiska espresso shot. Med en manuell flair espressobryggare kan du uppnå den ultimata bryggupplevelsen och skapa unika smakkombinationer.

Bortom pre-infusion ligger en värld av komplexitet och experimentering. Saker som "flow profiling" eller "pressure profiling" kan ses som nästa steg i evolutionen av pre-infusion. Dessa tekniker ger ännu mer kontroll över vattnets flödeshastighet och tryck under bryggningen, vilket kan hjälpa till att uppnå ännu bättre resultat och unika smaker. Om du vill ta din espressobryggning till nästa nivå och experimentera med olika smaker rekommenderar vi att du överväger att uppgradera till en flow profiling-maskin eller att köpa ett flow profiling uppgraderingskit. Dessa är kompatibla med alla Profitec espressomaskiner med E61 grupphuvud och kan ge dig den precision och kontroll du behöver för att nå nya höjder i din espressobryggning.

Äldre inlägg
Nyare inlägg

Lagt till i kundvagnen