Hoppa till innehåll
Maximera din espresso upplevelse med Rocket Espresso tillbehör - Barista och Espresso

Maximera din espresso upplevelse med Rocket Espresso tillbehör

Om du är en ivrig espresso-entusiast och vill ha den ultimata smakupplevelsen, är Rocket Espresso tillbehör det du behöver. Rocket Espresso är känt för sina högkvalitativa espressomaskiner och tillbehör, som är designade för att hjälpa dig att få den perfekta espressodrycken varje gång.

Rocket Espresso tillbehör inkluderar en mängd olika produkter, från knacklåda och tamprar till tamperstation och mjölkkanna. De är alla tillverkade med högsta kvalitet och är utformade för att förbättra din espresso-upplevelse.

Tamper

Ett av de viktigaste tillbehören för en espressoentusiast är en bra tamper. En tamper är en enhet som används för att packa kaffe i portafiltern. Rocket Espresso tillverkar ett brett sortiment av tamprar och distributörer. Med en Rocket Espresso-tamper kan du vara säker på att få en jämn och tät packning, vilket resulterar i en optimal espressosmak. En distributor är din bästa vän för att få så jämnt fördelat puck innan man pressar pucken. 

Här kommer våra rekommenderade all in one distributor och tamper!

Handla Rocket distributor/tamper

Mjölkkanna

En annan viktig del av espresso-upplevelsen är mjölkskumningen för din favorit kaffedryck. Rocket Espresso har utvecklat en mängd olika skumkannor, för att hjälpa dig att få den perfekta mjölken varje gång med en fin design och färger. Deras mjölkskummare är lätta att använda och ger en jämn och rik mjölkskum, vilket är perfekt för latte art och andra espressodrycker med mjölk.

Här är några av våra favorit skumkannor från Rocket

En vacker koppar skumkanna från Rocket

Handla Rocket kopparskumkanna 

En klassisk mjölkkanna i rostfritt stål

Handla en klassisk Rocket skumkanna rostfritt

Knockbox

Varje kaffedrickare som dricker mer än en kopp kaffe varje dag är medveten om hur viktigt en knockbox är. Området runt espressomaskinen kan bli snabbt smutsig och rörig väldigt snabbt. Att behöva springa till kökets sophink med ett supervarmt portafilter med en droppande kaffepuck är både jobbigt och gör att det blir lätt smutsigt runt maskinen. Lösningen är att använda en knockbox.

Så fungerar Knockbox

En knockbox är en liten behållare som är specifikt designad för att på ett smidigt sätt bli av med sin kaffepuck efter bryggning. När du är klar med varje espressobryggning har du en gammal kaffepuck i filterkorgen. För att bli av med den kan du enkelt slå den i en knacklåda, därav termen knockbox. Många människor föredrar att rengöra kaffefilter på det gamla traditionella sättet, vilket innebär att skopa ut pucken och sedan ge filtret en bra sköljning för att ta bort eventuella resterande kaffe. Det fungerar, men är ofta något besvärligt. Kaffepuckar är fortfarande våta efter bryggning, så de fastnar omedelbart på botten av filtret och är svåra att skopa ut. De kan också vara ganska varma, särskilt omedelbart efter bryggning. Knock räddar situationen här. Du kan snabbt rengöra ditt filter genom att bara slå din portafilter mot den för att bli av med kaffepucken.

Här kommer våra rekommendationer: 

Klassisk knockbox i rostfritt stål

Handla Rocket Knockbox i rostfritt stål

En smidig knacklåda i form av en så kallad "Drawer"

En sådan kan placeras under en kaffekvarn för att spara plats. 

Handla en smidig "drawer" knockbox 

Tamperstation och tampermatta

En tampermatta eller en tamperstation skyddar din bänkskiva från skador och håller platsen runt din espressomaskin snygg och ordnad. Inte bara att den skyddar från skador så är det även mer ergonomsikt och smidigare att tampa med en temperstation eller en tampermatta som är anpassad för att tampa kaffepuckar.. Därför är ett tampermatta eller tamperstation ett smart köp!

Här är några av våra rekommenderade tampermattor och tamperstationer:

Den klassiska tampermattan från Rocket

Handla Rocket Tampermatta

En smidig tamperstation från Rocket

Handla Rocket tamperstation

Doseringstratt

En doseringstratt undviker onödigt spill och ser till att det är alltid rent runt espressomaskinen. Därför är en doseringtratt en fördelaktig tillbehör till din espresso-stup. 

Rocket doseringstratt

Handla Rocket Doseringstratt

Bottenlös Portafilter

Om du är ny inom espressobryggning eller vill förbättra din espressobryggning kan en bottenlös portafiltret vara svaret. Eftersom du inte vet så mycket om vad som händer under en extraktion, kan det vara en utmaning att förstå varför en bryggning inte gick bra. Ett bottenlöst portafilter låter dig se i realtid vad som händer med bryggningen. Vill du ha ett tillbehör som kommer att låta dig enklare förstå problemen och kunna avgöra vad som behöver ändras till nästa gång så är denna tillbehör något för dig. En annan fördel att det ser väldigt snyggt ut och satisfying att se sin espresso rinna ner ut ren bottenlös portafilter. 

Handla en Rocket Bottenlös portafilter

Sammanfattning

Rocket Espresso tillbehör är inte bara praktiska, utan de är också vackra och stilfulla. Deras produkter är tillverkade med högsta kvalitet och har en elegant design som passar in i alla kök.

Så om du vill maximera din espresso-upplevelse, se till att du har rätt Rocket Espresso tillbehör. De kommer att hjälpa dig att få den perfekta espressodrycken varje gång och förbättra din overall-espresso upplevelse.

Äldre inlägg
Nyare inlägg

Kundvagn

Din varukorg är för tillfället tom

Shoppa nu