Hoppa till innehåll
Kostnad för att öppna en café - Barista och Espresso

Kostnad för att öppna en café

Att öppna en café är en dröm för många människor, men det är också en stor investering. Det är viktigt att förstå alla kostnader innan du tar steget att öppna en kafé för att säkerställa att du har råd med den långsiktiga investeringen. Här är en lista över de vanligaste kostnaderna som du kommer att stöta på när du öppnar en kafé.

Det kostar mellan 250 000 till 3 miljoner kronor att starta ett café, beroende på typen av café du vill öppna. Food trucks, kiosker och kaffebås kan kosta mellan 250 000 till 750 000 kronor, men vissa mindre kaffestånd har startat med så lite som 50 000 kronor. Traditionella caféer med sittgrupp kräver dock närmare 800 000 kronor. Storleken på lokalen är en avgörande faktor, då högre hyreskontrakt krävs för större platser samt mer för interiören och personal.

Lokalkostnader

De främsta kostnaderna för att öppna en kafé är lokalkostnaderna. Dessa inkluderar hyran för lokalen, eventuella förändringar som behövs göras i lokalen och rådgivning om lokalen. Dessa kostnader varierar beroende på storleken på lokalen, belägenhet och tillgänglighet till offentlig transport.

Möbler och utrustning

Nästa stora kostnad är möbler och utrustning. Dessa inkluderar bord, stolar, kaffemaskiner, diskmaskiner, kylskåp, frysskåp, värmeelement, ljus och mycket mer. Det är viktigt att investera i högkvalitativ utrustning för att säkerställa att din kafé har en professionell look och känsla.

Inventarier

Inventarier är ett måste när du öppnar en kafé. Dessa inkluderar kaffe, te, socker, mjölk, koppar, tallrikar, bestick och mycket mer. Du måste också räkna med att du kommer att behöva förnya din inventarie regelbundet för att hålla din kafé driften.

Personal

Personal är en annan stor kostnad när du öppnar en kafé. Du kommer att behöva anställa kockar, servitörer och bartendrar. Du måste också räkna med att du kommer att behöva betala lön, försäkringar och andra kostnader för dina anställda.

Marknadsföring

Marknadsföring är en viktig del av att öppna en kafé. Du kommer att behöva annonsera din nya verksamhet för att locka kunder. Detta inkluderar reklam i lokala tidningar, på sociala medier och på andra webbplats

Börja med att ställa upp plan

Innan du tar steget att öppna en kafé är det viktigt att ställa upp en plan. Denna plan bör inkludera en detaljerad budget, en marknadsföringsstrategi, en beskrivning av din målgrupp och en beskrivning av dina produkter och tjänster. Genom att ställa upp en plan så har du en tydlig bild av vad du vill uppnå och vilka steg du behöver ta för att uppnå det.

Det är viktigt att ha en detaljerad budget när du öppnar en kafé, så du har en tydlig bild av alla kostnader och kan förbereda dig på ett adekvat sätt. Här är en översikt över några av de främsta kostnaderna att beakta:

Plats-/lokalkostnaden

Lokalkostnaden är en viktig faktor att beakta när du öppnar en kafé. Du vill se till att inte överstiga 15 % av dina försäljningsprognoser. Det är viktigt att hitta en lämplig plats som passar din målgrupp och som inte är för dyr.

Utrustning för att driva caféet

Utrustning är en annan viktig kostnad att beakta. Du behöver investera i allt från kaffeutrustning till möbler och utrustning för att driva caféet. Kostnaden för denna utrustning kan överstiga 50 % av den totala budgeten. Det är viktigt att vara noga med att välja kvalitet över kvantitet, så att du inte behöver byta ut allt för snart. Varor som kaffe, drycker och mjölk bör inte överstiga 40 % av försäljningsprognoserna.

Personalkostnader och professionella tjänster

Personalkostnader och professionella tjänster är en annan viktig kostnad att beakta när du öppnar en kafé. Dessa inkluderar dina anställda och entreprenörer. Du vill se till att anställa de mest kompetenta människorna för att säkerställa att din kafé fungerar så effektivt som möjligt.

Skatter

Skatter är en annan viktig faktor att beakta när du öppnar en kafé. Generellt sett är de cirka 35% av rörelseresultatet. Du vill se till att förstå alla skatteregler och förordningar för att undvika överraskningar längre fram.

Övriga omkostnader

Övriga omkostnader inkluderar tillstånd och licenser, försäkringar, underhåll, förnödenheter som muggar, pinnar, glas, med mera. Du vill se till att inkludera alla dessa kostnader i din budget så du har en full

Sammanfattning

Öppnandet av en kafé är en stor investering och det är viktigt att förstå alla kostnader innan du tar steget. De främsta kostnaderna är lokalkostnader, möbler och utrustning, inventarier, personal och marknadsförning. Innan du börjar med öppnandet av din kafé är det viktigt att ställa upp en plan som inkluderar en detaljerad budget, en marknadsföringsstrategi, en beskrivning av din målgrupp och en beskrivning av dina produkter och tjänster.

Äldre inlägg
Nyare inlägg