Hoppa till innehåll
Ascaso Steel Duo PID recension - Barista och Espresso

Ascaso Steel Duo PID recension

Visste du att Ascaso är ett spanskt varumärke? De har under en längre tid tillverkat populära espressomaskiner i Europa, bland annat Dream, Baby och Ascaso Steel Duo PID. Låt oss undersöka vad som gör Duo PID unik och varför detta system med två termoblock får så mycket uppmärksamhet.

Utseendet på Steel Duo PID

En liknande espressomaskin med ett termoblockbaserat system är Ascaso Steel PID. De flesta föreställer sig små små espressomaskiner när de tänker på en termoblocksdriven maskin. men inte den här. Steel Duo PID är tillverkad av förstklassiga material och väger hela 15 kg! Den aktuella modellen har en stilren vitmålad stålfinish alternativt mattsvart stålfinish och är utsmyckad med glänsande ståldelar, bland annat droppbrickans lock, kopparhållare, non-burn ångstång och brygggrupp. För ström, volumetrisk bryggning, varmvatten och ångläge har den 4 stycken switches. 

Dessutom finns det en tvåsiffrig digital display med vita siffror som visar temperaturen just nu (vid brygghuvudet). Vi gillar verkligen de vita siffrorna eftersom de passar bra ihop med den övergripande designen. Du kan se en manometer med Ascaso-logotypen uppe till vänster. Ascaso-logotypen kan ses i mitten av frontplattan och på själva brygggruppen.

Denna Ascaso verkar luta när den ses från sidan. Det är lite konstigt att kopphållaren lutar bakåt. Trots detta, när det är vettigt, älskar jag alltid estetiken hos en vertikal eller, i det här fallet, horisontell lutning. Men i det här fallet är jag inte så säker. Under en utdragning skakar och vibrerar kopparna i en bakåtriktad rörelse. Senare, mer om det.

Portafiltret har ett vackert trähandtag och är rejält och elegant. Den ligger bekvämt i handen och är trevlig att använda tack vare den dubbla pipen. Se bara till att maskinen är helt uppvärmd så att portafiltret också är i driftstemperatur (vi rekommenderar minst 30 minuter).

Tänd upp, tack! En annan funktion i den här maskinen som vi verkligen gillar är att den har två LED-lampor inbyggda i knapparna så att du kan se vad du gör. Vi önskar att fler maskiner hade liknande funktioner, för att kunna se hur man låser in portafiltret och se hur din espresso blir gör bara användningen av maskinen enklare och roligare.

Funktioner och specifikationer

Vi tror att anledningen till att det här systemet får så mycket uppmärksamhet är på grund av alla funktioner som det har. Den har en fungerande koppvärmare som värms upp snabbt. För korrekt mjölkskumning och tillförlitliga espressoextraktioner har den två separata PID-styrda termoblock. Det faktum att den mäter bryggtemperaturen vid själva bryggenheten snarare än vid pannan eller termoblocket, som kommer att ha en högre temperatur, är kanske den viktigaste faktorn. En ångstång som renas automatiskt och inte bränner sig är en annan bekvämlighetsfunktion hos Ascaso Steel Duo Pro. Dessutom innehåller den här apparaten volumetrisk dosering, vilket är fantastiskt!

Den smarta droppbrickan bör nämnas som en sista komponent. Den har fenor så att när en full bricka dras ut produceras inga orena vattenvågor. Snyggt gjort!

Panna, Thermojet och Thermocoil

Kom ihåg att den här maskinen använder sig av "thermocoils", som enligt vår mening är mycket bättre än de "thermojets" som används i billigare maskiner. Ta bara en titt på Decent DE1, som också är konstruerad med thermocoils. De kostar mer för att vara mer temperaturstabila än sina billigare konkurrenter. Dessutom värms de upp betydligt snabbare, förbrukar mindre energi och kan ånga mjölk på obestämd tid jämfört med en traditionell pannmaskin. Slutligen förblir vattnet fräschare eftersom det inte har en chans att mogna i en pannreservoar. 

Specifikationer:

- Mått: 1: Storlek: 270mm x 360mm x 315mm

- Två kraftfulla LED-lampor

- Maximal effektförbrukning på 2068 watt

- 2 liter vattenbehållare

- Vikt: 15 kg

- ångstång i rostfritt stål med automatisk rensning 

- 58 mm portafilter i rostfritt stål

- Lätt justerbar OPV (utan att öppna maskinen)

- Aktiv koppvärmare

- Dubbla PID-kretsar

- Volumetrisk dosering

Är den hushållsvänlig?

När man spenderar 15-20 tusen kronor är naturligtvis partneracceptansfaktorn mycket viktig. Maskinen måste fungera felfritt och den måste se bra ut. Helst ska den också vara på den tystare sidan, och den ska erbjuda bra ergonomi. I denna aspekt är Ascaso Steel Duo PID väldigt hushållsvänlig. 

Hur bra är espresson och ångkvaliteten?

Steel Duo PID gör verkligen utmärkt espresso. Men inte utan en invändning. Vi tycker att även om termoblocken värms upp snabbt så gör inte portafiltret det. När portafiltret är förvärmt finns det inga hinder för att göra fantastisk, flödande och smakrik espresso.

Det som skiljer den här maskinen från andra är den enkla hanteringen av variabler. PID-temperaturen vid brygggruppen kan justeras från huvudmenyn, och trycket kan justeras med hjälp av en ställskruv på maskinens nedre framsida. Utmärkt! Vill du justera förinfusionen? Inga problem! Förinfusionen kan justeras från 0 till 5 sekunder från inställningsmenyn.

VI skulle säga att den enda variabeln som den här maskinen saknar är möjligheten att justera trycket i farten, med flödeskontroll, som med en hävarmmaskin eller med en flow profiling kit för Profitec espressomaskiner.

Fördelen med en maskin med dubbla pannor eller dubbla termoblock är att du kan göra espresso och ånga samtidigt förstås. Ascaso är mer än kapabel att göra det. Ångstången i Steel Duo PID är bred, eftersom den är brännfri, och den har en bulbformad spets. 

3 kaffekvarnar som passar med Steel Duo PID

Här kommer några rekommendationer av kaffekvarnar som passar Ascaso steel Duo PID!

Eureka Mignon Specialita

Letar du efter en stilren kaffekvarn med italiensk design som maler högkvalitativt så är Mignon Specialita perfekt för dig. 

Handla Eureka Mignon Specialita

Ascaso i-Steel Kaffekvarn

Letar du efter en kvarn som kan göra allt? I-STEEL Grinder-linjen passar perfekt. 

Handla Ascaso i-Steel 

Macap M2M R Kaffekvarn

M2M R Black är en liten men gedigen kaffekvarn från Macap i kromad metall. Mikrometrisk justering av malningsgrad möjliggör precis malning. 

Handla Macap M2M R 

Äldre inlägg
Nyare inlägg

Kundvagn

Din varukorg är för tillfället tom

Shoppa nu