Hoppa till innehåll
Renoverat eller begagnat: vad är skillnaden? - Barista och Espresso

Renoverat eller begagnat: vad är skillnaden?

Konsumenter letar efter alternativa sätt att köpa en espressomaskin till ett överkomligt pris. Så hur kan de få tag på en högkvalitativ enhet utan att bli ruinerade? Det enkla svaret är att köpa en rekonditionerad espressomaskin. Sedan år 2021 har vi såld rekonditionerade espressomaskiner i Sverige. Det är dock fortfarande mycket som är okänt om skillnaden mellan rekonditionerade och begagnade espressomaskiner.

Om du funderar på att köpa en miljövänlig espressomaskin, kan du stöta på termer som “begagnad” och “rekonditionerad”. Även om dessa två termer kan låta likadana är de i själva verket inte alls det. Därför är det viktigt att vara medveten om vad dessa olika märkningar innebär innan du köper en miljövänlig espressomaskin, så att du får en prisvärd enhet med de funktioner, kvaliteter och tryggheten du vill ha.

Vad är en begagnad espressomaskin?

En begagnad espressomaskin är just det – den har använts och tillhörde någon annan tidigare. En begagnad espressomaskin har sannolikt inte kontrollerats professionellt och det finns heller ingen garanti att espressomaskinen kommer att hålla länge. Problemet med att köpa en begagnad espressomaskin är att du köper grisen i säcken. Eftersom någon annan har använt espressomaskinen kan den ha komponenter som inte fungerar. Dessutom kan det vara svårt att själv veta vilka komponenter som slitits mest av användningen och vilka som fortfarande fungerar som de ska. Som ett resultat av detta kan det inte garanteras att din espressomaskin kommer att fungera som avsett om du köper en begagnad.

Vad är en rekonditionerad espressomaskin?

Precis som med återvinning av kläder och möbler kan begagnade espressomaskiner repareras och ges nytt liv som kommer att vara i många år! Det är där renoveringsprocessen kommer in i bilden.

Redo att testa en renoverad espressomaskin? 

En rekonditionerad espressomaskin genomgår en process av noggrann undersökning och reparation av specialister. När maskinen går igenom den här processen återställs den till sitt rena fabrikstillstånd, vilket innebär att maskinen fungerar på samma sätt som en ny. Espressomaskinerna testas, rengörs och repareras så att de fungerar med optimal prestanda. Hos oss får du även en garanti på espressomaskinen och få information om produktens kosmetiska skick innan du köper den. Med andra ord är den största fördelen med att köpa en rekonditionerad espressomaskin framför en begagnad espressomaskin, att man får en maskin som är nästan som ny, men till ett lägre pris än en helt ny maskin. Om du funderar på att köpa en espressomaskin, tänk på att välja en rekonditionerad enhet. Du kan spara pengar och samtidigt få en högkvalitativ maskin som fungerar som den ska.

Handla en renoverad espressomaskin

Äldre inlägg
Nyare inlägg

Kundvagn

Din varukorg är för tillfället tom

Shoppa nu